contenidos propiedad de LETRA A LETRA CONTENIDOS S.L- más información en customer@letraaletra.com

inicio

secciones:

actualidad

opinión

marketing

cine

conciertos

cultura

deportes

teatro

motor

empresa

sociedad

salud

viajes

inmobiliaria

reportajes

entrevistas902 88 54 59
www.letraaletra.com
Notas de Prensa

LA 54a EDICIÓ DEL CONCURS VIÑAS REUNEIX 511 CANTANTS DE 62 PAÏSOS EN LA CITA MÉS INTERNACIONAL
El Gran Teatre del Liceu acull aquest cap de setmana la Final i el Concert dels guanyadors, acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Liceu

imageliceu.jpg El proper cap de setmana (del 20 al 22 de gener), el Gran Teatre del Liceu acollirà la 54a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, que enguany serà més internacional que mai. En total, participaran 511 cantants de 62 països, que han passat per proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, Los Angeles, Moscou i Madrid.

La presentació del concurs ha tingut lloc en roda de premsa amb la presència de Miquel Lerín, director del concurs; Christina Scheppelmann, presidenta del jurat i directora artística general del Liceu, i una destacada membre del jurat: la soprano Grace Bumbry.

Dels 511 participants de l’edició d’enguany, 216 són sopranos, 62 mezzosopranos, 1 contralt, 100 tenors, 9 contratenors, 84 barítons, 23 baixos i 16 baix-barítons. Dels 62 països participants en destaquen Corea, amb 148 cantants, i Rússia, amb 50 artistes. Espanya és el tercer país i aporta un total de 48 cantants, dels quals 11 són catalans.

El Concurs oferirà sis premis oficials, tres premis especials i tres premis extraordinaris, que tenen un valor conjunt de més de 97.000 euros. A banda, cal sumar-hi altres premis com borses d’estudi i contractes per als premiats i finalistes. El Concurs Viñas té com a patrocinador principal el Grup Puig.
Hui dia 17 i demà 18, tindran lloc les semifinals del concurs al Conservatori Superior de Música del Liceu, mentre que el Concurs Final esdevindrà el divendres dia 20, com es tradició a les 15 hores al Gran Teatre del Liceu. A darrera hora de la tarda, el jurat del premi farà públic el seu veredicte.

El concurs tindrà com a cloenda el Concert Final el diumenge 22, a les 18 hores, on els guanyadors interpretaran diverses peces acompanyades per l’Orquestra Simfònica del Liceu, dirigida per Daniel Gil de Tejada.

El passat dissabte va tenir lloc la inauguració del concurs en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, amb un pregó a càrrec del director general del Liceu, Roger Guasch, i la presència del representat de l’Ajuntament Xavier Marcé, president de la Fundació Barcelona Cultura. A continuació va haver-hi un recital de la soprano Eva-Maria Westbroek, acompanyada al piano per Ricardo Estrada, amb obres de Wagner, Strauss, Puccini, Barber, Cilea, Ponchielli i Guastavino.
La vesprada del dia 21 de gener a les 18.30 hores tindrà lloc al Foyer del Liceu una conferència a càrrec de Grace Bumbry, dintre de l’activitat ‘Una tarda amb’, que serà presentada per la directora artística general del Liceu, Christina Scheppelmann.
volver a inicio
902 88 54 59
www.letraaletra.com
Notas de Prensa