contenidos propiedad de LETRA A LETRA CONTENIDOS S.L- más información en customer@letraaletra.com

inicio

secciones:

actualidad

opinión

marketing

cine

conciertos

cultura

deportes

teatro

motor

empresa

sociedad

salud

viajes

inmobiliaria

reportajes

entrevistas902 88 54 59
www.letraaletra.com
Notas de Prensa

‘LICEU A LA FRESCA’
La presentació de la 4a edició de Liceu a la Fresca i totes les novetats d’aquest 2018 serà el proper 11 de juny al Gran Teatre del Liceu. Reserveu-vos la data! Us hi esperem!

liceu1.JPG Arles, Cotlliure, Morellàs, Perpinyà, Pesillà de la Ribera i Prats de Molló retransmetran Manon Lescaut el proper 16 de juny. La roda de premsa de la 4a edició de Liceu a la Fresca será el proper 11 de juny al Gran Teatre del Liceu

La Casa de la Generalitat de Perpinyà ha acollit aquest matí la signatura del conveni entre el Gran Teatre del Liceu i sis municipis de la Catalunya Nord, que per primer cop s’afegiran al projecte Liceu a la Fresca. El director de la Casa de la Generalitat de Perpinyà, Josep Puigbert, i el director general del Liceu, Valentí Oviedo han presidit un acte que formalitza la participació d’Arles, Cotlliure, Morellàs, Perpinyà, Pesillà de la Ribera i Prats de Molló a la projecció en directe i amb pantalla gegant de l’òpera Manon Lescaut, de Giacomo Puccini, el proper dissabte 16 de juny a les 22h.

Josep Puigbert ha volgut destacar la gran satisfacció que suposa la incorporació dels ajuntaments de la Catalunya Nord al Liceu a la Fresca, ja que “projectes com aquest ajuden a superar les fronteres mentals que encara existeixen, a la vegada que enforteixen les relacions entre nord i sud. Convèncer als ajuntaments per participar-hi, en aquest cas, ha estat fàcil a causa del gran prestigi internacional que té el Liceu”. Unes paraules que Valentí Oviedo ha agraït, emfatitzant els dos objectius que té el Liceu amb aquest projecte: trencar barreres i obrir fronteres. L’òpera ha de ser per a tothom i no només per a uns quants. Des del Liceu democratitzem la cultura per ampliar el coneixement i gaudi de les persones”. El regidor de cultura de Perpinyà, Michel Pinell, ha donat especial importància a la gratuïtat de la proposta que a Perpinyà es farà davant de la Catedral remarcant la tradició operística de la ciutat que hem de posar en valor. Ha clos la presentació l’alcalde de Pesillà de la Ribera, Jean-Paul Billes que també ha agraït “de tot cor per aquesta bella iniciativa”, afegint que “a la cultura no li interessen les fronteres i que la música, com a llenguatge universal, pot portar a tots un missatge d’unió, de pau i de fraternitat avui molt necessari”.

El projecte Liceu a la Fresca va aconseguir que més de 100.000 persones gaudissin l’any passat de l’òpera Il trovatore de Giuseppe Verdi des dels espais públics de 166 municipis de tot Espanya, amb especial repercussió a Catalunya. Unes xifres que es van multiplicar gràcies a la retransmissió en directe que varen fer La2 i TV3. Enguany, serà precisament Televisió de Catalunya qui facilitarà el senyal fins a Perpinyà perquè el públic pugui veure l’òpera amb subtítols en català, mentre que Arles, Cotlliure, Morellàs, Pesillà de la Ribera i Prats de Molló rebran el senyal del Liceu amb subtítols en francès.

Liceu a la Fresca és el projecte catalitzador del Liceu al Territori, una iniciativa pionera que apropa el gènere operístic a tots els públics amb xerrades amenes i accessibles arreu de Catalunya i que culmina amb una visita al Liceu per viure una òpera en directe. Aquest acostament a la Catalunya Nord mostra la voluntat del Teatre en seguir apostant per la difusió operística a tota la societat, facilitant les eines necessàries per acostar-se, entendre i gaudir l’òpera.
volver a inicio
902 88 54 59
www.letraaletra.com
Notas de Prensa