contenidos propiedad de LETRA A LETRA CONTENIDOS S.L- más información en customer@letraaletra.com

inicio

secciones:

actualidad

opinión

marketing

cine

conciertos

cultura

deportes

teatro

motor

empresa

sociedad

salud

viajes

inmobiliaria

reportajes

entrevistas902 88 54 59
www.letraaletra.com
Notas de Prensa

Día de la Celiaquía, 25 de mayo
El Ayuntamiento de Valencia colabora en la campaña de visibilización y coloca una pancarta en la fachada del Ayuntamiento

celiaco1.jpg El 27 de maig es commemora el Dia Nacional del Celíac, que enguany arriba sota el lema #SúmateALaCadena, impulsat per la Federació d“Associacions de Celíacs d“Espanya (FACE) i de la qual forma part l“Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana. L“Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Sanitat i Salut Pública, se suma a la celebració d“esta jornada amb la instal·lació d“una pancarta i la il·luminació de la façana de l“edifici consistorial.

La visibilització d“esta commemoració sobre la façana de l“Ajuntament és el símbol del suport municipal a les persones que presenten la intolerància al glúten i la seua labor per normalitzar la seua vida social i personal.

La regidora de Sanitat i Salut, Maite Girau, ha assenyalat els «notables avanços que s“han produït en el coneixement d“esta malaltia i en la seua sensibilització social, a la qual cosa han contribuït generosament les associacions d“afectats». «Des de l“Ajuntament de València –ha afegit- volem posar en valor el treball que estes associacions han desenvolupat, així com col·laborar en les iniciatives per tal de donar visibilitat a allò que desenvolupen».

La campanya d“enguany, promoguda per FACE, busca reivindicar la labor dels treballadors, treballadores i persones voluntàries que presten la seua labor en les associacions de celíacs de tot el país, i que posen en valor la importància de continuar sumant baules en la cadena. Precisament, esta idea és la que, en esta ocasió, dóna nom i lema a la campanya: #SúmateALaCadena.

Es tracta, segons s“explica des de l“Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA), d“una que cadena que comença amb els malalts celíacs, continua amb el personal mèdic i investigador especialitzat en la malaltia, i acaba amb les associacions de celíacs i celíaques, a la qual se sumen les entitats proveïdores, cadenes de restauració o grans superfícies.

Entre les activitats programades per al Dia Nacional del Celíac, a més de les taules informatives en diferents punts de la ciutat, hi ha també propostes de caràcter lúdic als centres escolars, dirigides especialment a l“alumnat de menys edat, i unes altres de caràcter variat, com ara tallers de cuina sense gluten o xarrades sobre la malaltia.

Actualment a Espanya més de 400.000 persones pateixen malaltia celíaca però únicament el 15% estan diagnosticades, situant-se la taxa d“infradiagnòstic prop del 85%.
volver a inicio
902 88 54 59
www.letraaletra.com
Notas de Prensa